
Stenbiderrogn
I år er stenbiderrogn-sæsonen startet ualmindelig tidligt, og derfor kan du allerede nu bestille det hos os!
Normalt er sæsonen først fra engang i februar og et par måneder frem. Men på grund af den milde vinter er sæsonen altså startet allerede i januar i år.
Vi serverer vores stenbiderrogn på den helt klassiske måde; med rødløg, creme fraiche og ramsløgsblinins.
Den danske kaviar
De delikate fiskerogn kaldes også for dansk kaviar, for den er ganske særlig for Danmark. Smagen er en umami-kombination af salt og sødt, meget fint og delikat. Derfor er det en populær spise de få måneder, det er i sæson.
Stenbideren lever typisk i havene omkring Grønland og i Nordatlanten, og svømmer mod de danske farvande, når den skal gyde – hvilket den har gjort meget tidligt i år på grund af den varme vinter.
Samtidig er det en meget sund spise: Fiskeæg er naturens superfood med et indhold på 2,5 gram omega-3-fedtsyrer pr. 100 gram stenbiderrogn, kan rognen måle sig med omega-3-indholdet i fede fisk som sild Desuden indeholder det også jod, selen og kalium. Og som prikken over i’et er kalorieindholdet også helt lavt med 106 kcal i 100 gram stenbiderrogn.
Dining Week 2020
Vi har også stenbiderrogn på vores menu til Dining Week, der foregår fra fredag den 7. februar til og med søndag den 16. februar 2020.