Fransk bistro i København
Hos Sebastopol får du altid autentisk bistro-mad lavet efter årstidens råvarer. I Frankrig er det normalt at spise ude flere gange om ugen. Den tradition vil vi gerne lære københavnerne; at det at gå ud og spise, også kan være en hverdagsting. Derfor byder vi alle velkomne, unge, gamle, børnefamilier og alt der imellem.
Vi stræber efter at give vores gæster en lille bid af Paris med enkle bistro-retter og klassiske egnsretter lavet af gode råvarer. Derfor skifter vi ofte menukortet ud for at følge sæsonens råvarer. For det er en del af den franske kultur at bruge det, der er i sæson, for at udnytte råvarerne maksimalt og undgå madspild.
LES ENTRÉES
ØSTERS
KYLLINGEMOUSSE
SALAT MED GRATINERET GEDEOST
TUNTATAR
FISKESUPPE À LÀ CREME
LES PLATS
ENTRECÔTE / RIBEYE
TARTAR AF OKSELÅR MED TRØFFELOLIE
MIGNON DUROC
SEBASTOPOLS BURGER
HVIDVINSDAMPEDE BLÅMUSLINGER
SALAT MED GRATINERET GEDEOST
SKINDSTEGT HAVBARS
SALADE NIÇOISE
GRATINERET PORTOBELLO
LES SUPPLÉMENTS
Béarnaise sauce
Peber sauce
Grøn salat
Kartofler med urter
Hjemmelavede Pommes Frites
Mayonnaise - Aïoli, Esdragon, Chili
LES FROMAGES & LES DESSERTS
3 SLAGS OST
CRÈME BRÛLÉE
CITRONTÆRTE
PANDEKAGER
CAFÉE ET DIGESTIF
-
Hvad betyder bistro?
Bistro er en bar eller mindre restaurant, hvor du hurtigt og uformelt kan få stillet din sult. Ordet bistro optræder første gang på fransk i 1884.
Det siges, at ordet “bistro” kommer af russisk, hvor det betyder hurtigt. For den første bistro lå på Montmartre, hvor russiske kosakker rykkede ind efter at have slået Napoleon ved Waterloo. Lige siden har bistro været lig med spisesteder med hurtig servering til rimelige priser.