Om Sebastopol
Sebastopols historie
Siden Sebastopol åbnede 27. oktober 1994, er det blevet en institution i hjertet af Nørrebro. Der er ikke mange københavnere, der ikke kender den franske dame. I dag tiltrækker stedet både unge, gamle, børnefamilier og alt midt i mellem.
Mad og vin i centrum
I 1994 var der ikke mange franske caféer i København. Men Ole og Tommy var fast besluttet på, at Nørrebro skulle have deres egen lille bid af Paris.
Senere begyndte Sebastopol selv at importere vin, naturligvis fra Frankrig. “Vi er selv nede og vælge vores vine ud, fordi vin er en lige så stor del af den franske madoplevelse. Og det vil vi gerne lære danskerne,” siger Tommy Juhl Jepsen
Hvad betyder Sebastopol?
Den nye franske café skulle have et fransk navn. Men det skulle også være et navn, der ikke betød noget bestemt. Efter meget søgen faldt valget på Sebastopol, der er inspireret af Boulevard de Sebastopol, der ligger i 2. arrondissement – og også er navnet på en parisisk metrostation.
Det var ikke kun navnet, der skulle være rigtig fransk. Også interiøret skulle være rigtigt. Derfor tog Ole og Tommy til Paris, for at hente plakater, lamper, sågar bardisken og andre effekter i Paris – for at skabe den helt rigtige parisiske stemning. Musikken var Edith Piaff, og tjenerne var klædt hvid skjorte, sort vest og forklæde. Akkurat som i dag. Og det er måske derfor Sebastopol stadig er her den dag i dag: Den har aldrig prøvet at være noget andet end sig selv.
En populær fransk dame
Et par år senere overtog de nabolokalerne, og kunne også få plads til større udeservering,. Samtidig blev menukortet ændret til udelukkende at indeholde fransk bistromad.