Beaujolais Nouveau 2023
Traditionen tro fejrer vi Beaujolais’en igen i år. Som altid sker det tredje torsdag i november – og i år er det:
Torsdag d. 16. november fra kl. 17
Og ingen Beaujolais Nouveau tradition uden vores særlige menu den dag, som vi selvfølgelig også serverer i år.
Hvis I vil være sikre på at der er plads, så husk at bestille bord.
Beaujolais Nouveau 2023 Menu
TERRINE DE LAPIN
Kanin terrine med estragon, dijonsennep, cornichons og friséesalat
PERDREAU RÔTI
Helstegt agerhøne med vindruer, tranebær, kvæde, grønkål, kastanjer og skyssauce
GLACE AUX MARRONS
Hjemmelavet kastanje is med syltede kvæder, mynte
400,-
BEAUJOLAIS NOUVEAU 2023 Ephémère, Jean-Marc Lafont KR. 90,-/400,-
Hvad er Beaujolais Nouveau?
Hvert år, den tredje torsdag i november, frigiver Beaujolais’ vinproducenter deres Beaujolais Nouveau.
Hvad der engang var en meget lokal tradition er i de seneste årtier blevet til et international race om at bringe Beaujolais Nouveau til markeder rundt om i verden.
Beaujolais er en lille region nord for Lyon, der har produceret vin siden romertiden. Til at begynde med, skabte vinproducenterne i området en »årets vin« blot for at fejre afslutningen af høsten. Således var vinen kun gæret i et par uger, og var brygget til at blive drukket med det samme, i hvert fald ikke senere end et par måneder efter tilblivelsen.
Det var ikke før etableringen af Beaujolais Nouveau AOC, lige før anden verdenskrig, at udgivelsesdatoen for denne vin blev fastsat til 15. december hvert år. Frigivelsendatoen blev ændret til den 15. november i begyndelsen af 1950’erne.
Vinproducenter begyndte at se markedsføringspotentiale i Beaujolais Nouveau. I 1970’erne blev frigivelse af Beaujolais Nouveau og kapløbet om at få de første flasker til Paris, en national begivenhed der tiltrak sig betydelig opmærksomhed i medierne.
Kapløbet om at levere de første flaske, spredte sig snart til andre lande; i Europa i 1980’erne, og Nordamerika og Asien i 1990’erne.
I 1985 blev frigørelsesdatoen ændret til den tredje torsdag i november for at få mest muligt ud af vinforbruget i weekenden, der fulgte.
SANTÉ
Husk, at du kan altid følge os på Facebook eller Instagram.