Beaujolais Nouveau 2020 falder torsdag d. 19. november, og traditionen tro fejrer vi den naturligvis også i år.
Derfor inviterer vi på smagsprøver af årets vin og ristede kastanjer:
Torsdag d. 19. november fra kl 17
Det kan end ikke corona lave om på! For selvfølgelig kan man også fejre beaujolaisen i en coronatid – og med de restriktioner, regler og påbud, der nu engang er.
Derudover har vi naturligvis også sammensat en særlig menu til dagen, som går ekstra godt til vinen.
Beaujolais Nouveau 2020 menu
TERRINE DE LAPIN
Kanin terrine med estragon, dijonsennep cornichons og frissé salat
PERDREAU RÔTI
Helstegt agerhøne med vindruer, tranebær, kvæde, grønkål, kastanjer og skysauce
GLACE À LA MARRONS
Hjemmelavet kastanjeis med syltede kvæder og mynte
kr. 300,- pr. kuvert
***
Beaujolais Nouveau 2020
Dormaine Louis Jadot
70,- pr. glas / 300 ,- pr. flaske
Book bord her, så du er sikker på, at få plads.
Hvad er Beaujolais Nouveau?
Hvert år, den tredje torsdag i november, frigiver Beaujolais’ vinproducenter deres Beaujolais Nouveau.
Beaujolais er en lille region nord for Lyon, der har produceret vin siden romertiden. Til at begynde med, skabte vinproducenterne i området en » årets vin« blot for at fejre afslutningen af høsten. Således var vinen kun gæret i et par uger, og var brygget til at blive drukket med det samme, i hvert fald ikke senere end et par måneder efter tilblivelsen.
Hvad der engang var en meget lokal tradition er i de seneste årtier blevet til et international race om at bringe vinen til markeder rundt om i verden.
I 1970’erne blev frigivelse og kapløbet om at få de første flasker til Paris, en national begivenhed der tiltrækker sig betydelig opmærksomhed i medierne.
Kapløbet om at levere de første flasker, spredte sig snart til andre lande i Europa i 1980’erne, og Nordamerika og Asien i 1990’erne.
I 1985 blev frigørelsesdatoen ændret til den tredje torsdag i november.
Husk at du altid kan følge os på Facebook eller Instagram.