Beaujolais Nouveau 2019
For 25. gang fejrer vi Beaujolais Nouveau med gratis smagsprøver, en særlig menu, ristede kastanjer og masser af vin!
Torsdag d. 21. november står vi ude på Sankt Hans Torv fra kl. 17 og rister kastanjer – og inviterer alle til at komme forbi til en lille smagsprøve på årets Beaujolais Nouveau og ristede kastanjer.
Derudover kan man på dagen få en Beaujolais menu, der er specielt sammensat til dagen:
Beajoulais Nouveau Menu
TERRINE DE LAPIN
Kanin terrine med estragon, dijonsennep cornichons og frissé salat
PERDREAU RÔTI
Helstegt agerhøne med vinduer, tranebær, kvæde, grønkål, kastanjer og skysauce
PARFAIT À LA MARRONS
Kastanjeparfait med syltede kvæder og mynte
kr. 300,-
***
Beaujolais Nouveau 2019
Dormaine Louis Jadot
70,- pr. glas / 300 ,- pr. flaske
Husk at du altid kan booke bord online, så du er sikker på at have en plads.
Hvad er Beaujolais Nouveau?
Hvert år, den tredje torsdag i november, frigiver Beaujolais’ vinproducenter deres Beaujolais Nouveau.
Beaujolais er en lille region nord for Lyon, der har produceret vin siden romertiden. Til at begynde med, skabte vinproducenterne i området en » årets vin« blot for at fejre afslutningen af høsten. Således var vinen kun gæret i et par uger, og var brygget til at blive drukket med det samme, i hvert fald ikke senere end et par måneder efter tilblivelsen.
Hvad der engang var en meget lokal tradition er i de seneste årtier blevet til et international race om at bringe vinen til markeder rundt om i verden.
I 1970’erne blev frigivelse og kapløbet om at få de første flasker til Paris, en national begivenhed der tiltrækker sig betydelig opmærksomhed i medierne.
Kapløbet om at levere de første flasker, spredte sig snart til andre lande i Europa i 1980’erne, og Nordamerika og Asien i 1990’erne.
I 1985 blev frigørelsesdatoen ændret til den tredje torsdag i november.