
La fête de Beaujolais Nouveau 2017
Sebastopol fejrer Beaujolais’en med smagsprøver, Beaujolais menu, ristede kastanjer og masser af vin torsdag d.16. november kl. 17.00.
Menu til La fête de Beaujolais Nouveau 2017
SALADE NIÇOISE AU THON GRILLEÉ
Let grillet tun, kartofler, tomat, ansjoser, oliven
CAILLE FARCIE AU CANARD
Vagtel farseret med andebryst, druer, kastanje, bagte rodfrugter
MOUSSE AU CHOKOLAT ET MARRON
Mousse af chocolade og kastanjer
200,- pr. kuvert eksklusiv drikkevarer
BEAJOULAIS NOUVEAU 2017
Château Louis Jadot
60,- (glas) 300,- (1/1)
Hvad går La fête de Beaujolais Nouveau 2017 ud på?
Hvert år, den tredje torsdag i november, frigiver Beaujolais’ vinproducenter deres Beaujolais Nouveau.
Hvad der engang var en meget lokal tradition er i de seneste årtier blevet til et international race om at bringe Beaujolais Nouveau til markeder rundt om i verden.
Beaujolais er en lille region nord for Lyon, der har produceret vin siden romertiden. Til at begynde med, skabte vinproducenterne i området en » årets vin« blot for at fejre afslutningen af høsten.
Således var vinen kun gæret i et par uger, og var brygget til at blive drukket med det samme, i hvert fald ikke senere end et par måneder efter tilblivelsen. Det var ikke før etableringen af Beaujolais Nouveau AOC, lige før anden verdenskrig, at udgivelsesdatoen for denne vin blev fastsat til 15. december hvert år. Frigivelsendatoen blev ændret til den 15. november i begyndelsen af 1950’erne.
Vinproducenter begyndte at se markedsføring potentiale i Beaujolais Nouveau. I1970’erne blev frigivelse af Beaujolais Nouveau og kapløbet om at få de første flasker til Paris, en national begivenhed der tiltrækker sig betydelig opmærksomhed i medierne.
Kapløbet om at levere de første flaske, spredte sig snart til andre lande, i Europa i 1980’erne, og Nordamerika og Asien i 1990’erne. I 1985 blev frigørelsesdatoen ændret til den tredje torsdag i november for at få mest muligt ud af vinforbruget i weekenden, der fulgte.
