
Beaujolais Nouveau 2021 er den tredje torsdag i november, hvor årets Beaujolais frigivet – og det fejrer vi også. Ligesom vi har gjort det alle årene.
Vi inviterer på smagsprøver og ristede kastanjer udenfor på torvet:
Torsdag d. 18. november kl. 17
Og traditionen tro serverer vi også vores Beaujolais Nouveau menu samme dag.
Beaujolais Nouveau 2021 menu
TERRINE DE LAPIN
Kanin terrine med estragon, dijonsennep cornichons og frissé salat
PERDREAU RÔTI
Helstegt agerhøne med vindruer, tranebær, kvæde, grønkål, kastanjer og skysauce
GLACE À LA MARRONS
Hjemmelavet kastanjeis med syltede kvæder og mynte
kr. 350,- pr. kuvert
***
Beaujolais Nouveau 2021
Dormaine Louis Jadot
80,- pr. glas / 350 ,- pr. flaske
Book bord her, så du er sikker på, at få plads.
Hvad er Beaujolais Nouveau?
Hvert år, den tredje torsdag i november, frigiver Beaujolais’ vinproducenter deres Beaujolais Nouveau.
Beaujolais er en lille region nord for Lyon, der har produceret vin siden romertiden. Til at begynde med, skabte vinproducenterne i området en »årets vin« blot for at fejre afslutningen af høsten. Således var vinen kun gæret i et par uger, og var brygget til at blive drukket med det samme, i hvert fald ikke senere end et par måneder efter tilblivelsen.
Hvad der engang var en meget lokal tradition er siden da blevet til et international race om at bringe vinen til markeder rundt om i verden.
I 1970’erne blev frigivelse og kapløbet om at få de første flasker til Paris, en national begivenhed der tiltrækker sig betydelig opmærksomhed i medierne.
Kapløbet om at levere de første flasker, spredte sig snart til andre lande i Europa i 1980’erne, og Nordamerika og Asien i 1990’erne.
I 1985 blev frigørelsesdatoen ændret til den tredje torsdag i november.
Husk at du altid kan følge os på Facebook eller Instagram.