Sebastopol fylder 25 år
Søndag d. 27. oktober er det 25 år siden, Sebastopol slog dørene op for første gang på Sankt Hans Torv på Nørrebro. Det bliver fejret med fødselsdagsfest fra fredag d. 25. oktober og hele weekenden.
25 år er noget, der skal fejres, og derfor inviterer vi til fødselsdagsfest:
Fredag 25. oktober kl. 14-17: Fødselsdagsreception med østers, skaldyr, gougères, gryere og crément
25.-27. oktober: Aftenens spisende gæster får serveret rosécrément, gougères og profiterole med chokoladesauce
Mad og vin i centrum
Siden starten har den franske mad og vin været i centrum. Selvom franske klassikere som moules frites, steak sauce bearnaise og crème brûlée altid er at finde på kortet, har et af kendetegnene for maden på Sebastopol altid været de hyppige skift af menukortet, for at følge sæsonens råvarer af asparges, vildt, lam, østers, stenbiderrogn, bær osv.
I dag importerer Sebastopol også selv det meste af deres vin, naturligvis fra Frankrig: “Vi er selv nede og vælge vores vine ud, fordi vin er en lige så stor del af den franske madoplevelse,” fortæller Tommy Juhl Jepsen. Dette er med til at gøre Sebastopol til en af de mest autentiske franske bistroer i København og på Nørrebro.
Sebastopol har altid været sig selv
Bag Sebastopol står Ole og Tommy. Det var dem, der åbnede den, og er stadig dem, der der driver den i dag.
Da Sebastopol åbnede, tog Ole og Tommy til Paris, for at hente plakater, lamper, sågar bardisken og andre effekter i Paris – for at skabe den helt rigtige parisiske stemning. Musikken var Edith Piaff, og tjenerne var klædt hvid skjorte, sort vest og forklæde – akkurat som i dag. Og det er måske derfor Sebastopol kan fejre 25 års fødselsdag: Den har aldrig prøvet at være noget andet end sig selv.
Læs hvad Nørrebro/Nordvestbladet skrev om os i anledning af fødselsdagen.